Haakgaren

Haakgaren

Om succesvol en goed verschillende soorten haakpatronen te maken heeft u uiteraard haakgaren nodig. Er zijn veel verschillende haakgaren het kan namelijk met wol/katoen of katoen/synthetisch. Voor bijvoorbeeld winterhaakwerk denk aan sjaals of mutsen wordt over het algemeen wol gebruikt. Voor zomerhaakwerk wordt vaak gebruik gemaakt van katoen of een katoenmix. Het is dus erg afhankelijk van wat je maakt en welke haakgaren je daarvoor gaat gebruiken. Het is vaak ook een persoonlijke voorkeur.

Haakgaren

Haakgaren van 100% katoen

Veel haakgaren zijn tegenwoordig van 100% katoen. Dit maakt de garens natuurlijk en voelen daarom lekker zacht aan. Een groot voordeel van katoen is dat het makkelijk te verven is en daarom beschikbaar en allerlei verschillende kleuren. Katoen is geschikt voor het maken van zomerkleding, decoratie in huis en bijvoorbeeld knuffels.

Katoenmix

Binnen de haakpatroon wereld bestaat ook de katoenmix die bestaat uit zowel katoen als acryl. Deze katoenmixen zijn lichter en van 100% katoen. Je zult merken dat de producten minder zwaar aanvoelen. Daarnaast is een katoenmix makkelijk te wassen en krimpt het niet in de was. Daardoor is een mix van katoen en acryl erg geschikt voor het haken van bijvoorbeeld kleding.

Gemerceriseerd katoen

Dit betekend dat het katoen is op deze manier behandeld is. Dit is te zien doordat het een bepaalde glans krijgt maar toch erg zacht aanvoelt.

Egyptisch katoen

Ook wel de beste katoen van de wereld genoemd. Door de structuur van het katoenvezel is Egyptisch katoen zachter en heeft het een mooiere glans als normaal katoen. Dit zorgt er dan ook voor dat producten gemaakt van Egyptisch katoen een stuk langer mooi blijven.

Wij hebben een aantal goede kwaliteit haakgaren op een rijtje gezet: