Afrikaanse bloem haken

afrikaanse-bloem

Dit bijzonder patroon vonden wij op de website van Karina aan de haak! Altijd al een Afrikaanse bloem willen haken? Probeer het dan snel met dit patroon:

afrikaanse-bloem

1. Haak 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse.
2. Haak 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de ring, (1 losse, 2 stokjes in ring) 5x, 1 losse, eindig met een halve vaste boven in het 1e stokje. Je hebt dan 6 x 2 stokjes met lossen er tussen. Hecht af.
3. Hecht een nieuwe kleur aan bij een losse van de vorige toer. Haak 3 lossen, (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes) in de losse, in iedere volgende losse (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes). Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje.
4. Ga met halve vasten naar de eerste losse tussen de stokjes. Haak 7 stokjes in elke losse van de vorige toer. Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje. Hecht af.
5. Hecht een nieuwe kleur aan en haak 1 vaste in elk stokje van de vorige toer + tussen het 7e en 1e stokje van de waaiertjes een stokje haken, waarbij je insteekt onder de opening van de 3e toer, zodat je een bloemblaadje vormt. Op de foto zie je goed waar je dan moet insteken. Hecht af.
6. Hecht een nieuwe kleur aan en haak een stokje in elke vaste van de vorige toer (je slaat dus het stokje van de vorige toer over), behalve in het midden van elk bloemblaadje, daar haak je
(1 stokje, 1 losse, 1 stokje). Hecht af.
We horen graag of het gelukt is met deze afrikaanse bloem of dat je nog tips hebt voor mede hakers!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *